ГоловнаЕкономікаБізнес

Шимків обіцяє 3G-зв'язок по всій країні

Зараз третє покоління мобільного зв'язку є тільки острівцями.

Шимків обіцяє 3G-зв'язок по всій країні
Фото: Макс Левин

Заступник голови Адміністрації Президента Дмитро Шимків заявив, що вся територія України в перспективі буде покрита мобільним зв'язком третього покоління 3G.

"Ключовим технологічним елементом є 800-й діапазон. У нас є різні обмеження з боку військових, з боку телебачення. Потрібно розуміти, що накрити країну 4G буде трохи складніше", - сказав він на IX Національному експертному форумі, організованому Інститутом Горшеніна.

"Якщо дивитися на стратегію, то ми бачимо, що вся територія України буде покрита 3G, будуть місця, де швидше буде розвиватися 4G. Ми бачимо, що 3G/4G стимулює операторів збільшити свою прибутковість, а це означає, що вони стають більш прибутковими, а отже - сплачують додаткові кошти до державного бюджету", - заявив він.

Нагадаємо, в травні 2018 року прем'єр-міністр Володимир Гройсман висловив незадоволення якістю мобільного зв'язку 3G в Україні, у зв'язку з чим доручив Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, провести перевірки.

"Так побігли за 4G, що 3G загубили десь по дорозі", - заявив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram