ГоловнаЕкономікаДержава

Упровадження інноваційних технологій потрібно закріпити в стратегії національного розвитку, - Гіршфельд

На думку нардепа, для розвитку України потрібно терміново збільшити преференції для вітчизняних виробників.

Упровадження інноваційних технологій потрібно закріпити в стратегії національного розвитку, - Гіршфельд
Фото: Макс Требухов

Україна не може виробляти товари з високою доданою вартістю на території держави - це відповідь на питання, чому кваліфіковані кадри виїжджають з країни, чому ми маємо найнижчий ВВП у Європі і чому ми не можемо забезпечити навіть мінімальний прожитковий рівень 25% українців. Таку думку висловив Анатолій Гіршфельд, народний депутат України, виконавчий директор Національного комітету з промислового розвитку під час IX Національного експертного форуму Інституту Горшеніна.

"У нас відсутні інвестиції в капітальні фонди, держава повинна створити умови і регуляторний механізм, щоб інвестиції іноземної компанії направляли не в то, як виїхати нашим фахівцям за кордон, а в те, як розвивати індустріальний сектор на території України, де будуть працювати мільйони українців . Це канва, всередині якої треба розробляти програми національного розвитку ", - сказав Гіршфельд.

Нардеп вважає запорукою розвитку України впровадження інноваційної інфраструктури.

"Ми говоримо, якою ми бачимо Україну-2020? Без інновацій ми країну не побачимо: інновації у сфері управління, промисловості, на мою думку, ІТ-технології - це прекрасний інструмент, щоб Україна створювала свої продукти, які будуть конкурувати на світових ринках. І коли наші люди будуть працювати на ці продукти, ми станемо дійсно багатою країною", - висловився Гіршфельд.

На думку нардепа, впровадження інноваційних технологій необхідно закріпити в стратегії національного розвитку.

"Ми інвестуємо в інші країни цілі покоління українських інженерів і вчених. А повинні створити стратегію, щоб ці люди створювали продукти, цифрові технології тут, щоб вони працювали на економіку України. Коли ми займаємося аутсорсингом для цифрових компаній з-за кордону, завтра ми будемо купувати продукти, створені на базі цього аутсорсингу, в 10 разів дорожче", - сказав Гіршфельд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram