ГоловнаЕкономікаБізнес

Дебора Фейрлі: Кабмін виділив 50 млн гривень для венчурних інвестицій

"Ми збираємося здійснювати ці інвестиції у формі грантів".

Дебора Фейрлі: Кабмін виділив 50 млн гривень для венчурних інвестицій
Фото: Макс Левин

Українська влада виділили 50 млн гривень із державного бюджету для інвестування в hi-tech-стартапи в Україні, які можуть мати успіх не тільки всередині країни, а й на глобальному ринку.

Про це на ІХ Національному Експертному Форумі Інституту Горшеніна розповіла Дебора Фейрлі, старша радниця урядового уповноваженого з питань інвестицій.

"Ми збираємося здійснювати ці інвестиції у формі грантів. Держава не отримуватиме частки власності в цих стартапах, вони будуть залишатися у власності своїх засновників", - розповіла вона.

За її словами, Фонд підтримки стартапів шукатиме українські компанії, які потребують інвестицій для виведення свого продукту на новий рівень - для винайму розробників чи для виходу на іноземні ринки та ін.

"Ми хотіли б, щоб молоді талановиті розробники - а їх не так мало - мали можливість розвиватися", - сказала вона.

Фейрлі розповіла, що останнім часом вона провела багато часу в так званих бізнес-акселераторах і інкубаторах у Дніпрі, Львові, Харкові і побачила велику кількість розробників, охочих працювати на благо України.

При цьому вона визнала, що наразі не може сказати, скільки саме компаній отримають венчурні інвестиції від уряду України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram