ГоловнаЕкономікаДержава

Головою НКРЕКП стала Оксана Кривенко

Вона перша жінка в історії України на чолі енергетичного регулятора.

Головою НКРЕКП стала Оксана Кривенко

Новою головою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, стала Оксана Кривенко.

Про це повідомила прес-служба комісії за підсумками закритого засідання, на якому обрали Кривенко.

Оксана Кривенко - перша жінка в історії України на чолі енергетичного регулятора.

Народилася 1974 року у Свердловську Луганської області (зараз - Довжанський). У 1996 році закінчила Київський державний економічний університет за спеціальністю "Економіка підприємства". У 2010 році закінчила Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу за спеціальністю "Нафтогазопроводи і нафтогазосховища".

За результатами відкритого конкурсного відбору 29 травня 2018 року призначена на посаду члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг. До призначення членом НКРЕКП працювала в комісії на посаді заступника директора Департаменту з регулювання відносин у нафтогазовій сфері.

Нагадаємо, що членами НКРЕКП також є Олександр Формагей (раніше працював в "Укргідроенерго"), Дмитро Коваленко (в "Укренерго"), Євген Магльований (в Держенергоефективності), Олена Антонова (працювала в недержавних енергетичних компаніях - українській ДТЕК і американській AES).

До складу НКРЕКП повинні входити сім членів, в тому числі її голова. Протягом першої "хвилі" конкурсу проводився відбір кандидатів, з-поміж яких президент мав затвердити п'ятьох нових членів НКРЕКП. Комісія подала президенту 10 кандидатур, з них він вибрав п'ятьох.

Конкурсний відбір ще двох членів регулятора заблоковано судом.

НКРЕКП здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці, теплопостачання, нафтогазовому комплексі, централізованому водопостачанні та водовідведенні, переробки та захоронення побутових відходів, а також забезпечує проведення цінової і тарифної політики в цих сферах.

У попередньому складі НКРЕКП посаду голови обіймав Дмитро Вовк, який не мав досвіду в енергетиці і, за новим законом, не зміг навіть претендувати на місце в комісії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram