ГоловнаЕкономікаДержава

Гройсман: трасу М-12 цього року відремонтують від Стрия до Умані

"Наступного року проект буде завершено".

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман разом з головою "Укравтодору" в четвер проінспектував ремонт траси М-12 "Стрий - Тернопіль - Кропивницький - Знам'янка", яку повинні відремонтувати протягом 2018-2019 років.

Це одна з найдовших автомобільних доріг, її протяжність - майже 750 кілометрів. Дорога М-12 є частиною міжнародного маршруту Е-50, а ділянка від Тернополя до Умані - це частина транспортного проекту GО highway, який повинен з'єднати Ґданськ і Одесу.

"Минулого року ми направили на цей проект 800 млн грн, цього - 4 млрд грн. Наступного року проект буде завершено. Від західного кордону до Вінниці і ділянку від Вінниці до Умані буде зроблено до кінця року. Хочу подивитися, хто що ремонтує, де є проблеми. Фінансування забезпечено, тендери проведені, кошти передбачені. Питання про підрядників і якісне виконання робіт", - заявив Гройсман під час огляду дороги в Тернопільській області.

Прем'єр також підкреслив, що всі об'єкти, які будують сьогодні, будуть приймати в експлуатацію тільки після проведення тестів на якість. "До нас дороги будували кілометрами, ми ж будуємо тисячами кілометрів", - заявив він.

Гройсман підкреслив, що протягом п'яти років Україна планує витратити на ремонт доріг близько 300 млрд гривень.

Нагадаємо, що 2017 року Державне агентство автомобільних доріг України відремонтувало рекордні за останні роки 2177 км доріг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram