ГоловнаЕкономікаБізнес

США ввели додаткові санкції проти зареєстрованої в Києві авіакомпанії

У санкційному переліку компанія вказана під різними найменуваннями.

США ввели додаткові санкції проти зареєстрованої в Києві авіакомпанії
Фото: mtu.gov.ua

США оголосили про введення додаткових санкцій проти авіакомпанії DART Airlines, зареєстрованої в Києві, в рамках пакету обмежень проти Ірану і третіх країн, пов'язаних з протиправною діяльністю Тегерана.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами (OFAC) американського мінфіну, передає Укрінформ.

У санкційному переліку компанія вказана під різними найменуваннями, зокрема DART Airlines, DART Aircompany, DART Ukrainian Airlines, ТОВ "DART", "ALANNA". Причому всі назви пов'язані з однією юридичною реєстрацією в Києві.

Водночас наголошується, що компанія взаємодіяла з іншим авіаперевізником - Caspian Airlines, і стала об'єктом додаткових санкцій.

Нагадаємо, у вересні 2017 року США ввели економічні санкції проти Dart Airlines і Air Khors. Американський Мінфін запідозрив, що Dart Airlines і Khors Air надавали допомогу іранській та іракській авіакомпаніям, які вже перебувають під санкціями, через надання їм літаків, екіпажів і послуг.

У квітні повідомлялося, що Державіаслужба почне перевірку фактів, викладених у матеріалі Reuters щодо перевезення російських найманців сирійською авіакомпанією Cham Wings між Дамаском і Ростовом-на-Дону. Зокрема, причетність до цього авіакомпаній Dart Airlines і Khors Аіг, які зареєстровані в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram