ГоловнаЕкономікаБізнес

Бізнес позитивно оцінює закон про валюту, - ЄБА

Асоціація сподівається, що НБУ залишиться відкритим і передбачуваним.

Бізнес позитивно оцінює закон про валюту, - ЄБА
Игорь Гоцик
Фото: Макс Левин

Бізнес понад 25 років чекав на розробку і прийняття законопроекту про валюту. Про це заявив Ігор Гоцик, менеджер комітетів Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА) на круглому столі, організованому Інститутом Горшеніна і присвяченому темі регулювання валютного ринку в Україні.

"Звичайно, одним законопроектом неможливо вирішити всі питання. Але бізнес оцінює це як позитивний крок з боку НБУ і держави для врегулювання ситуації", - сказав Гоцик.

Зокрема, ЄБА підтримує розширення повноважень Нацбанку.

"Перенесення регулювання на рівень НБУ - це позитив. Якщо в НБУ будуть широкі повноваження - це безумовно плюс. Тому що функція регулятора якраз і полягає в регулюванні відносин і подоланні криз. У НБУ повинна бути можливість введення антикризових заходів", - висловився Гоцик.

Однак, за його словами, не варто замикати коло проблемних питань тільки на Національному банку.

"Якщо ми хочемо всі проблеми в країні (платіжний баланс, валютні обмеження і взагалі стан економіки) перекласти на один орган - будь ласка. Але бізнес від цього не буде почуватися захищеним", - зазначив Гоцик.

У той самий час він сказав, що в ЄБА розраховують на те, що Нацбанк буде продовжувати вести політику відкритості і передбачуваності своїх дій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram