ГоловнаЕкономікаДержава

СЕТАМ виставила на аукціон арештований російський "Боїнг"

Торги призначені на 4 червня.

Система електронних торгів арештованим майном (СЕТАМ), яка підпорядковується Міністерству юстиції України, оголосила про продаж арештованого російського літака Boeing D737 / 524. Стартова ціна становить 35,99 млн гривень. Аукціон призначено на 4 червня.

Про це повідомляє прес-служба СЕТАМ.

Літак арештували за борги російської авіакомпанії "Трансаеро" за обслуговування і стоянку в міжнародному аеропорту "Київ". Борг становив 625 тис. доларів.

За словами директора СЕТАМ Віктора Вишнєва, це один із перших лотів, виставлених у системі приватним виконавцем.

"Це дуже вигідна пропозиція як для вітчизняних, так і для іноземних авіакомпаній. Літак уже в Україні, відсутні транспортні витрати", - повідомив Вишнєв.

Згідно з повідомленням, остання дата експлуатації літака - жовтень 2015 року.

СЕТАМ - державне підприємство, створене з метою здійснення електронних торгів конфіскованим майном. Це вже третій літак, який виставлено на продаж у системі електронних торгів. Пасажирський турбогвинтовий літак шведської фірми SAAB SF340A 1987 випуску було продано учасникові на перших же торгах 27 серпня 2016 року за 4,5 млн грн. Інший літак - SAAB SF340A 1988 року випуску зі стартовою ціною 3,1 млн грн - продати з двох спроб не вдалося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram