ГоловнаЕкономікаДержава

Чи станемо ми свідками «українського економічного дива»? - Пасхавер, Шеремета, Пекар - Public Talk Анонс

Чи станемо ми свідками «українського економічного дива»? - Пасхавер, Шеремета, Пекар - Public Talk

Вільна Академія ЗмінPublic Talk – 30.05 – 19:30 – Музей Історії Києва (вул. Б. Хмельницкого, 7)

«План Маршала», «кельтський та азійські тигри», «японське економічне диво», «польська шокова терапія» та багато інших назв є визначенням неймовірних економічних проривів, досягнутих у багатьох країнах світу, які впродовж історії потрапляли в ситуації, коли назрівала необхідність кардинальних змін в економіці та суспільному житті загалом. І саме економічні прориви часто ставали основною для подальшого прогресу в цих державах. 

Сьогодні Україна проходить свій революційний шлях і, як ніколи, потребує свого економічного прориву. Чи вдасться це? Чи можливий він узагалі і чи станемо ми свідками «українського економічного дива»?

На нашій зустрічі у форматі public talk ми будемо мати унікальну можливість дізнатися про це з перших вуст та отримати відповіді також на інші актуальні запитання:

• Чи можливе повторення в Україні сценарію економічних реформ, які відбулися у пост-комуністичних країнах у 1990-ті роки?

• Чи потрібна повна «лібералізація» та «децентралізація» економіки?

• Що можливо, а що неможливо реформувати в економіці та нашому суспільстві загалом у рамках одного покоління та від чого це залежить?

• Який «цивілізаційний стрибок» повинна зробити Україна, щоб досягти позитивного результату реформ сьогодні?

• У чому причини гальмування поновлень усередині українського суспільства?

• Які доречні аналогії з іншими країнами можна провести?

СПІКЕРИ:

Олександр Пасхавер - учений-економіст, у різний час був радником трьох президентів України, а також прем'єр-міністрів і міністрів економіки. Упродовж 20 років брав активну участь у впровадженні більшості ринкових реформ в Україні.

Павло Шеремета - менеджер-економіст, міністр економічного розвитку та торгівлі України з 27 лютого по 2 вересня 2014 року, засновник Kyiv-Mohyla Business School [kmbs] , президент  Kyiv School of Economics, колишній президент Kyiv School of Economics, зараз керівник proryv.in.ua / Майстерня Стратегій

Валерій Пекар - громадський діяч і підприємець, співзасновник громадянської платформи Нова Країна , член  Національної ради реформ / National Reforms Council (2014-2016), радник міністра економіки (2014-2016).

СПЕЦІАЛЬНІ ГОСТІ

Денис Бродський - HR - менеджер, експерт Reanimation Package of Reforms , екс-голова Національного агентства з питань державної служби (лютий- квітень 2014).

Наталія Кривда - доктор філософських наук, професор Taras Shevchenko National University of Kyiv , директор Edinburgh Business School Eastern Europe , експерт Reanimation Package of Reforms

Володимир Дубровський - економіст центру соціально-економічних досліджень CASE Українбрав участь у написанні “Меморандуму Розвитку Країни” для World Bank Ukraine , член Несторівської групи / Nestor Group.

ВЕДУЧІ:

Михайло Фельдман - автор і засновник проекту Вільна Академія Змін;

Надія Перевізник - спеціаліст з комунікації, підприємець.

Більше інформації про подію тут

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram