ГоловнаЕкономікаБізнес

Порошенко обговорив з президентом SOCAR можливість виробництва авіапального в Україні

Нині Україна переважно імпортує авіаційне пальне.

Порошенко обговорив з президентом SOCAR можливість виробництва авіапального в Україні
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко в суботу зустрівся з президентом азербайджанської компанії SOCAR Ровганом Абдуллаєвим для обговорення можливості виробництва в Україні авіаційного пального.

"Сторони обговорили можливості розширення співпраці у сфері постачання високоякісного авіаційного пального і можливого його виробництва в Україні у зв'язку з різким збільшенням авіаційного пасажиропотоку в українських аеропортах, зокрема Борисполі, Львові, Харкові, Дніпрі, Одесі та інших українських містах", - ідеться в повідомленні прес-служби президента України.

Крім того, Порошенко і президент SOCAR обговорили "турецькі проекти" компанії, залученість у них України та перспективи подальшого розвитку нафтопереробного комплексу України. "Наступного року, після закінчення стратегічних проектів у Туреччині, вся увага буде приділена Україні. Оскільки розвиток тут іде дуже успішно", - сказав Абдуллаєв.

Нагадаємо, що Україна переважно імпортує авіаційне пальне. За перші чотири місяці 2018 року, згідно з даними "Консалтингової групи А-95", імпорт з Литви, Італії, Греції, Білорусі, Саудівської Аравії та інших країн становив 133,3 тис. тонн, внутрішнє виробництво - 58,1 тис. тонн.

SOCAR належить до числа найбільших постачальників авіапального.

Державна нафтова компанія Азербайджанської Республіки (State Oil Company of Azerbaijan Republic - SOCAR) - один з найбільших операторів світового паливно-енергетичного ринку.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram