ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін має намір оскаржити рішення ЄСПЛ щодо мораторію на продаж землі

Рішення суду ще не набуло чинності.

Кабмін має намір оскаржити рішення ЄСПЛ щодо мораторію на продаж землі
Фото: kiev.klichko.org

Рішення Європейського суду з прав людини, яким введений Україною мораторій на продаж землі визнано порушенням прав людини, ще не набуло чинності, і Кабінет Міністрів розгляне можливість його оскарження.

Про це повідомив заступник міністра юстиції - уповноважений у справах ЄСПЛ Іван Ліщина.

"Рішення ще не набуло чинності, є три місяці для його оскарження у Великій палаті ЄСПЛ. Мені невідомо, чи будуть його оскаржувати заявники, а своє рішення про необхідність оскарження уряд прийме в колегіальному режимі", - сказав він.

Ліщина зазначив, що рішення ЄСПЛ не зобов'язує Україну невідкладно відкрити ринок землі, але зазначає, що суд дав Україні "розумний строк" на вирішення цієї проблеми.

За його словами, "розумний строк" може становити 1-2 роки для того, щоб влада України прийняла рішення про відкриття ринку землі в тій чи іншій формі.

У той самий час заступник міністра юстиції зазначив, що жодних офіційних рішень у зв'язку з винесенням рішення ЄСПЛ український уряд ще не прийняв.

Нагадаємо, 22 травня ЄСПЛ визнав мораторій на продаж сільськогосподарських земель в Україні порушенням прав людини. 7 грудня 2017 року Верховна Рада продовжила мораторій на відчуження сільгоспземель до 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram