ГоловнаЕкономікаБізнес

Другий завод Коломойського погодився повернути технологічну нафту "Укртранснафти"

Мирова угода обійдеться держкомпанії в 48 млн гривень.

Другий завод Коломойського погодився повернути технологічну нафту "Укртранснафти"
Фото: ukrtransnafta.com

Державна компанія "Укртранснафта" і підконтрольний Ігорю Коломойському "НПК-Галичина" уклали мирову угоду стосовно трирічного спору про вартість зберігання й умови повернення технологічної нафти обсягом 43,7 тис. тонн на Дрогобицькому НПЗ, яка перебуває там з весни 2015 року.

Про це пише профільне видання enkorr з посиланням на першого заступника гендиректора "Укртранснафти" Андрія Пасішника.

Йдеться про нафту, випомповану з магістральних трубопроводів колишнім менеджментом держкомпанії на чолі з Олександром Лазорком, який переховується від правоохоронців.

Згідно з мировою угодою від 5 травня, "НПК-Галичина" зобов'язаний повернути держкомпанії всі 43 705,6 т нафти, що знаходяться в резервуарах Дрогобицького НПЗ, а "Укртранснафта" - оплатити вартість її зберігання.

Ставка за зберігання складе 3,08 грн/тонну на добу (з ПДВ), тоді як раніше Приват вимагав 9,6 грн. Отже, загальний розмір компенсації знижено з 175,75 млн грн до 56,61 млн грн, але, зважаючи на зарахування зустрічних вимог щодо старих боргів, "Укртранснафта" має заплатити 48 млн гривень.

Нагадаємо, що 25 січня 2018 року "Укртранснафта" уклала мирову угоду щодо технологічної нафти з ПАТ "Укртатнафта". Завод Коломойського зобов'язався повернути 140,2 тис. тонн нафти, а "Укртранснафта" - сплатити 519 млн гривень.

Ще 102 тис. тонн технологічної нафти "Укртранснафти" є на підконтрольному групі "Приват" ПАТ "Нафтохімік Прикарпаття" (Надвірнянський НПЗ).

Нафта опинилася в резервуарах групи "Приват", оскільки "Укртранснафті" забракло власних ресурсів для зберігання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram