ГоловнаЕкономікаДержава

Мін'юст стягнув 175 млн гривень боргів із зарплати

Найбільші суми відшкодували підприємства Донбасу і "Рівнеазот".

Мін'юст стягнув 175 млн гривень боргів із зарплати
Фото: gregorylee/Depositphotos

Органи Державної виконавчої служби з початку поточного року стягнули з 64 роботодавців понад 175 млн грн заборгованості із зарплати на користь 13,5 тис. працівників. Про це повідомив міністр юстиції України Павло Петренко.

"Завдяки роботі регіональних штабів зі стягнення заборгованості із зарплати за 7 тижнів ми стягнули з недобросовісних роботодавців майже 80 млн грн. Тобто 5700 працівників нарешті отримали зароблені кошти", - цитує міністра прес-служба відомства.

Найбільше боргів погасили ПрАТ "Сєвєродонецьке об'єднання "Азот" (12,6 млн грн на користь 501 працівника), ПАТ "Рівнеазот" (3,7 млн грн на користь 117 працівників) і ПАТ "Лисичанськвугілля"(2,5 млн грн на користь 118 працівників).

У цей час топ-3 боржників становлять: Харківське державне авіаційне виробниче підприємство з сумою заборгованості 74 млн грн, держпідприємство "Суднобудівний завод імені 61 Комунара" - 30,5 млн грн і ПАТ "Футбольний клуб "Металіст" - 28,6 млн грн.

"Зараз на виконанні в органах виконавчої служби перебуває 17 тис. виконавчих документів про стягнення заробітної плати на суму 414,9 млн грн. Крім того, на виконанні 9,2 тис. виконавчих документів на суму 195,8 млн грн, за якими боржниками є підприємства державної форми власності", - наводить дані голова Мін'юсту.

Нагадаємо, раніше Мін'юст заявив про примусовий продаж двох спиртзаводів у Чернівецькій області в рахунок боргів підприємств із зарплати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram