ГоловнаЕкономікаДержава

Київрада проголосувала за 100 ДПТ під приводом захисту ошуканих інвесторів

Депутати вирішили узаконити багато незаконних будівництв.

Київрада проголосувала за 100 ДПТ під приводом захисту ошуканих інвесторів
Фото: Макс Требухов

Київська міська рада в середу, 23 травня, голосами провладних фракцій "Солідарність" і "Єдність" затвердила рішення "Про внесення змін у рішення Київради від 13 листопада 2013 року №518/10006 "Про затвердження міської програми створення (оновлення) містобудівної документації в Києві" (проект №08/231-434/ПР від 6 лютого 2018 року).

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", документ продовжує програму до кінця 2020 року й одночасно дозволяє затвердити близько 100 нових детальних планів території, які дозволяють забудову в Києві.

Опозиція в Київраді вважає це рішення незаконним.

"Прикриваючись одним незаконно зведеним будинком Войцеховського [йдеться про необхідність прийняти ДПТ для введення в експлуатацію ЖК "Перлина Троєщини"], кличківська банда дала зелене світло більш ніж ста детальним планам територій (мільйони незаконних квадратних метрів і сотні висоток по всьому Києву з порушенням Генплану) через програму оновлення містобудівної документації. Наприклад, лише один ДПТ Троєщини (400 га) передбачає будівництво 1 млн кв. м", - написав депутат "Свободи" Святослав Кутняк у фейсбуці.

За його словами, дані ДПТ суперечать генплану Києва і, крім будівництва нових висоток, передбачають узаконення тих, які були побудовані незаконно.

Видання "КиевВласть" також стверджує, що затверджені ДПТ суперечать чинному генеральному плану, "змінюючи цільове призначення зон і множачи в столиці незаконні будівництва і конфлікти навколо них".

У той самий час, за словами головного архітектора Києва Олександра Свистунова, ця програма оновлення ДПТ не становить загрози незбалансованої забудови Києва.

"На сьогодні нам нічого не загрожує. Ми говоримо не про затвердження, а про дозвіл на проектування. Ми просимо дозвіл, щоб нам дали можливість зрозуміти, що відбувається в тому чи іншому мікрорайоні. Ми розуміємо, що жоден ДПТ не приймався швидше, ніж за сім-вісім місяців. Продовження цієї програми надасть можливість рухатися в інших напрямках, пов'язаних із землею, інфраструктурою, з отриманням дозвільної документації", - зазначив Свистунов під час обговорення програми на засіданні Київради в середу.

За його словами, розробка ДПТ і їх подальше прийняття необхідні для аналізу і вирішення інфраструктурних проблем міста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram