ГоловнаЕкономікаБізнес

Страйк на "АрселорМіттал Кривий Ріг" завершився

Залізничний цех не працював чотири дні.

Страйк на "АрселорМіттал Кривий Ріг" завершився
АрселорМиттал
Фото: aranea.name

Страйк залізничників на "АрселорМіттал Кривий Ріг", найбільшому металургійному комбінаті України, завершився.

На сайті підприємства повідомляють, що в ніч з 20 на 21 травня вийшла перша зміна, а з ранку 21 травня працює друга (всього чотири зміни). Цех з експлуатації залізничного транспорту працює стабільно, на лінії задіяні 82 тепловози. Підприємство готується до поступового відновлення повного металургійного циклу і роботи всіх агрегатів.

При цьому на заводі заявляють, що змушені призупинити низку соціальних проектів, як-от часткова компенсація вартості туристичної путівки і виплата матеріальної допомоги співробітникам. Також зупинено роботу санаторію "Джерело".

При цьому продовжують працювати дитячі оздоровчі табори "Парус" і "Буревісник", пансіонати "Азов" і "Червоні вітрила". Також зберігаються пільгові ціни на харчування в їдальнях і буфетах, забезпечення медичного страхування.

"Подальше фінансування соціальних об'єктів і надання пільг залежить від ситуації, яка буде складатися на підприємстві. Компанія закликає своїх працівників підтримувати стабільну роботу підприємства і не реагувати на чергові спроби «розгойдати ситуацію» в інтересах окремих політиків", - заявили в компанії.

Нагадаємо, 16 травня колектив залізничного цеху "АрселорМіттал Кривий Ріг" почав акцію протесту з вимогою підвищення зарплати до 1000 євро і забезпечення відповідності всього рухомого складу стандартам охорони праці. Завод заявив, що страйк не був анонсований і тому є незаконним.

Протести серед робітників почалися на тлі аварії, що сталася на підприємстві 29 квітня. Тоді під час налагоджувального пуску доменної печі №9 відбувся неконтрольований викид рідкого чавуну. До цього, в березні, в одному з цехів "АрселорМіттал Кривий Ріг" обвалилося залізобетонне перекриття, загинув робітник.

Відсутність рухомого складу паралізувало весь технологічний ланцюжок на підприємстві. 17 травня "АрселорМіттал Кривий Ріг" заявив про зупинку більшості виробничих потужностей у зв'язку зі страйком працівників залізничного цеху. Підприємство заявило, що йому може загрожувати банкрутство.

Мажоритарний акціонер (власник 100% акцій) комбінату - компанія Arcelor Mittal Duisburg GmbH, найбільша металургійна компанія в світі, що належить індійському бізнесменові Лакшмі Мітталу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram