ГоловнаЕкономікаФінанси

Колишній представник України у МВФ отримав місце в Раді НБУ

Порошенко завершив формування складу Ради.

Колишній представник України у МВФ отримав місце в Раді НБУ
Фото: Национальный банк Украины

Колишнього представника України в Міжнародному валютному фонді Олександра Петрика призначено членом Ради Національного банку України з терміном повноважень чотири роки.

Про це йдеться в указі президента №140/2018 від 21 травня.

Так президент Петро Порошенко заповнив свою квоту в Раді НБУ. У жовтні 2016 року Петро Порошенко призначив членами Ради НБУ Богдана Данилишина (на сім років) і Василя Фурмана (на шість років), у квітні 2018 року - Миколу Каленського (на п'ять років).

Відповідно до закону "Про Національний банк України", до складу Ради НБУ входять чотири члени від Верховної Ради, чотири члени від президента України, а також голова НБУ за посадою. Засідання можуть проводитися за наявності не менш ніж шести членів. Рада має збиратися не менш ніж 10 разів на рік.

Олександр Петрик був представником МВФ в Україні з квітня 2013 року до лютого 2017 року, коли його змінив Владислав Рашкован.

До цього він довгий час працював в НБУ на різних посадах: начальник відділу прогнозування та перспективних досліджень; заступник директора економічного департаменту; директор департаменту економічного аналізу, досліджень і прогнозування; заступник директора генерального департаменту - директор департаменту економічного аналізу та прогнозування генерального економічного департаменту.

Олександр Петрик зберігає $415,3 тис. у Bank-Fund Staff Federal Credit Union (Федеральна кредитна спілка персоналу Світового банку і МВФ). В Укрексімбанку він мав 25,1 тис. грн і $8,6 тис. Ще 403,6 тис. грн він накопичив у корпоративному НПФ НБУ.

Серед доходів у Олександра Петрика були і пенсія від МВФ (541,4 тис. грн), і зарплата від МВФ (405,8 тис. грн). Виплачена йому в Україні пенсія склала за 2017 рік 116,7 тис. грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram