ГоловнаЕкономікаБізнес

Держава збереже контрольний пакет "Турбоатому" після приватизації

20-25% акцій заводу продадуть міжнародному партнеру.

Держава збереже контрольний пакет "Турбоатому" після приватизації
Фото: stroyobzor.net.ua

Держава збереже контрольний пакет харківського заводу "Турбоатом" після його приватизації.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час Години запитань до уряду у Верховній Раді.

"Турбоатом" - унікальне підприємство, яке не може бути приватизоване... У нас є тільки одна мета: 51% залишити у власності держави. Це означає, що це буде державна компанія. І, можливо, на 20-25% залучити міжнародного партнера зі світовим ім'ям і бездоганною репутацією, можливо, через публічні торги. Щоб вони увійшли в капітал заводу, і там працював не 3,5 тис., а 7 тис. людей", - сказав він депутатам.

10 травня Кабмін затвердив перелік з 26 об'єктів великої приватизації, що підпадають під продаж у 2018 році. Серед них опинився і "Турбоатом".

Зараз державі належить 75,22% акцій підприємства. Ще одним великим акціонером є КУА "Сварог Ессет Менеджмент" бізнесмена Костянтина Григоришина, їй належить 12,8% акцій.

Нагадаємо, держбюджет-2017 передбачав 17,1 млрд грн надходжень від приватизації, проте бюджет отримав лише 3,4 млрд грн. Основну суму в 3,05 млрд грн Фонд отримав за рахунок продажу в серпні блокпакетів акцій енергокомпаній, які викупила група СКМ Ріната Ахметова, що вже володіє в них контрольним пакетом.

Держбюджет-2018 передбачає надходження від приватизації 21,3 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram