ГоловнаЕкономікаДержава

"Укрзалізниця" відмовилася від німецьких вживаних електричок

Переобладнання поїздів виявилося занадто дорогим.

"Укрзалізниця" відмовилася від німецьких вживаних електричок
Фото: cfts.org.ua

"Укрзалізниця" більше не розглядає отримання для експлуатації в Україні вживаних німецьких приміських поїздів, повідомив в.о. голови правління компанії Євген Кравцов. "Ми аналізували докладно питання, пов'язане із закупівлею німецьких вживаних електричок. Якщо говорити конкретно - дизель-поїздів. Постало питання економічної доцільності: за нашими оцінками, це [переобладнання електричок під колію 1520 мм] виходить мінімум не дешевше.., ніж капітальний ремонт нашого рухомого складу", - повідомив Кравцов, пише delo.ua.

Крім того, за його словами, експлуатація в Україні німецьких вживаних дизель-поїздів небезпечна.

"Друге питання - безпеки. Це пов'язано з тим, що при використанні цих поїздів на наших традиційних платформах [утворюється] велика відстань між поїздом і платформою. Це може призвести до неприємних наслідків у разі масового використання цього транспорту", - зазначив Кравцов.

Нагадаємо, в листопаді 2017 року міністр інфраструктури України Володимир Омелян повідомив про переговори з Німеччиною щодо отримання вживаних електричок. Омелян сподівався, що Україна отримає їх безкоштовно.

У квітні видання ЦТС оприлюднило моделі німецьких вживаних поїздів, які УЗ мала намір отримати в Deutsche Bahn.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram