ГоловнаЕкономікаБізнес

ДФС відзвітувала про зростання кількості гривневих мільйонерів

Наймолодшому мільйонерові - лише 7 років.

ДФС відзвітувала про зростання кількості гривневих мільйонерів
Фото: Пресс-центр СБУ

Державна фіскальна служба констатує зростання кількості мільйонерів на 16% у 2017 р., наймолодшому виповнилося 7 років. Про це повідомляє прес-служба ДФС.

Доходи в розмірі понад 1 млн грн, отримані у 2017 році, задекларували 4,063 тис. платників податків.

"Порівняно з відповідним періодом минулого року кількість мільйонерів цього року зросла на 559 громадян, або на 16%. При цьому один громадянин задекларував дохід у розмірі понад 1 млрд грн", - заявив в.о. голови ДФС Мирослав Продан.

Найбільша кількість мільйонерів - 2,27 тис. платників податків - це громадяни від 45 років і старше, тоді як у віці від 30 до 45 років 1,605 громадян показали доходи понад 1 млн грн, до 30 років - 188 громадян. Найстаршому мільйонерові - 99 років (Київ).

Найбільшу кількість доходів громадяни отримали за рахунок статті "інші доходи" (додаткове благо; відсотки, нараховані на депозитних рахунках у банку; дивіденди та інше) - 9,8 млрд грн, іноземних доходів - 6,3 млрд грн, доходів від операцій з продажу або обміну об'єктів рухомого і нерухомого майна - 3,6 млрд грн, спадщини або отриманого в дар - 2,5 млрд грн.

"Майже 44% загальної кількості мільйонерів перебувають на податковому обліку в Києві - 1,816 тис. осіб. Серед лідерів також Харківська - 299, Дніпропетровська - 269, Київська - 275 і Одеська - 207 області", - повідомив Продан.

За даними відомства, середньостатистичний річний дохід одного мільйонера в Україні становить 8,2 млн грн.

Нагадаємо, Міністерство фінансів розробило законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу та деяких законодавчих актів щодо критеріїв визначення осіб з високими доходами", який зобов'яже заможних громадян подавати декларації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram