ГоловнаЕкономікаДержава

АМКУ заборонив надавати пріоритет блокам ТЕС на газовому вугіллі

Від зміни правил виграв би холдинг Ахметова.

АМКУ заборонив надавати пріоритет блокам ТЕС на газовому вугіллі
Фото: newsprolife.com.ua

Антимонопольний комітет заборонив вносити зміни в Правила оптового ринку електроенергії, якими передбачалося, що блоки теплоелектростанцій, що використовують газову групу вугілля, включаються в роботу в першу чергу порівняно з "антрацитовими", незалежно від цінової конкуренції.

Про це повідомив голова АМКУ Юрій Терентьєв у фейсбуці.

"Комітетом встановлено, що існує доволі суттєвий профіцит потужності і, як наслідок, між виробниками, які працюють за ціновими заявками (ТЕС), відбувається конкуренція за включення власних обсягів у графік навантаження", - зазначив він.

АМКУ дійшов висновку, що надання пріоритету блокам ТЕС на газовому вугіллі може призвести до суттєвого обмеження конкуренції на ринку генерації електроенергії, і не дозволив цього робити.

Нагадаємо, 20 вересня 2017 року Рада Оптового ринку електроенергії затвердила проект змін до Правил оптового ринку, згідно з яким встановлюється пріоритет блоків теплової генерації, які працюють на вугіллі марки Г, перед блоками, які використовують антрацит.

13 грудня Антимонопольний комітет України поінформував про початок вивчення змін до Правил Оптового ринку електроенергії. Згідно з чинною процедурою, позитивний висновок АМКУ є необхідною умовою для затвердження НКРЕКП пріоритетності енергоблоків, які використовують газове вугілля.

Холдинг ДТЕК Ріната Ахметова видобуває 85% усього вугілля марки Г.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram