ГоловнаЕкономікаБізнес

Аеропорт "Київ" розширить термінал "А"

Масштабна реконструкція почнеться в середині травня.

Аеропорт "Київ" розширить термінал "А"
Фото: korrespondent.net

Міжнародний аеропорт "Київ" ім. І.Сікорського має намір розширити термінал "А" через зростаючий пасажиропотік.

"У найближчі кілька років ми прогнозуємо зростання пасажиропотоку, і з цим пов'язана нова масштабна реконструкція, яку веде в аеропорту компанія "Майстер-Авіа" [комапанія, яка управляє аеропортом]. У 2019-му потужності аеропорту на приліт і на виліт буде збільшено вдвічі", - сказав голова ради директорів аеропорту Денис Костржевський в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, до теперішнього часу переобладнано і збільшено зону прильоту міжнародних рейсів, а в середині травня в аеропорту розпочнеться масштабна реконструкція міжнародного терміналу "А".

"Раніше аеропорт використовував термінал "D" тільки для обслуговування внутрішніх рейсів. На жаль, внутрішній пасажиропотік значно скоротився, практично зійшов нанівець. Було прийнято рішення переобладнати частину потужностей для обслуговування пасажирів, що прилітають міжнародними рейсами. Точної вартості реконструкції я назвати не можу, оскільки ми в процесі, це приблизно 20 млн грн", - сказав Костржевський.

Він додав, що вже побудовано дві галереї, які з'єднали термінали "D" і "А", збільшено кількість стійок паспортного контролю вдвічі, значно збільшено площу для перебування пасажирів, удвічі збільшено кількість стрічок видачі багажу.

"До терміналу "А" планують прилаштувати додаткові площі, близько 9 тис. кв. м, що дозволить удвічі збільшити кількість стійок реєстрації - до 40. Також удвічі збільшиться кількість стійок паспортного контролю, пунктів авіабезпеки. В результаті кількість одночасно обслуговуваних пасажирів зросте в 2,5 разу. Зараз це близько 700 пасажирів на годину, в планах довести до 1,5 тис.", - сказав Костржевський.

Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) розташований за 7 км від центру столиці. За кількістю рейсів і пасажиропотоку посідає друге місце в Україні.

В аеропорту є три термінали загальною площею 21 тис. кв. м. Окремий термінал для бізнес-авіації - "В" - входить у систему FBO. ЗПС аеропорту дозволяє приймати повітряні судна типу B-737, A-320.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram