ГоловнаЕкономікаДержава

Головою "Укртрансгазу" призначили близького до Григоришина менеджера

Андрій Хоменко приступив до обов'язків в.о. президента компанії з 27 квітня.

Головою "Укртрансгазу" призначили близького до Григоришина менеджера
Андрей Хоменко
Фото: http://nikvesti.com

Тимчасово виконувачем обов'язків президента "Укртрансгазу" призначили Андрія Хоменка замість Мирослава Химка, повноваження якого припинені.

Про це повідомляється на сайті компанії.

Хоменко приступив до обов'язків в.о. президента компанії з 27 квітня.

Повноваження в.о. президента компанії Мирослава Химка припинені у зв'язку із закінченням терміну дії його контракту.

Нагадаємо, Хоменко в 2008-2011 рр. працював генеральним директором ДП "Науково-виробничий комплекс газотурбобудування "Зоря-Машпроект" (Миколаїв). Потім він тривалий час працював на підприємствах бізнесмена Костянтина Григоришина. З грудня 2011 по квітень 2013 року був радником в дирекції представництва групи "Енергетичний стандарт", потім - гендиректором Energy Standard Industries Limited, а з липня 2015 по травень 2017 рр. - радником гендиректора ПАТ "Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання".

У грудні 2016 року правління "Нафтогазу України" не погодило закупівлю "Укртрансгазом" обладнання і робіт у Сумського НВО для реконструкції компресорних станцій (КС) "Ананьєв", "Задніпровська" і "Южнобужська" на суму понад 4 млрд грн, оскільки обладнання призначалося і могло бути використано для реконструкції КС, задіяних в транспортуванні газу в напрямку Туреччини. З урахуванням домовленості між Росією і Туреччиною про реалізацію проекту "Турецький потік", який покликаний замістити транзит російського газу до Туреччини через територію України, така інвестиція була визнана недоцільною.

"Укртрансгаз", 100% якого належить НАК "Нафтогаз України", експлуатує систему магістральних газопроводів і 12 підземних сховищ газу країни загальною ємністю 31 млрд куб. м.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram