ГоловнаЕкономікаДержава

Урядовий комітет схвалив 26 об'єктів великої приватизації

У список, поданий Фондом держмайна, увійшли "Турбоатом" і "Центренерго".

Урядовий комітет схвалив 26 об'єктів великої приватизації
Фото: espreso.tv

Урядовий комітет схвалив перелік із 26 об'єктів великої приватизації, що підпадають під продаж 2018 року.

Про це повідомив тимчасово виконувач обов'язків голови Фонду державного майна (ФДМ) Віталій Трубаров на своїй сторінці у Фейсбуці.

Згідно з повідомленням, 18 об'єктів перебувають в управлінні ФДМ: енергопостачальні компанії "Тернопільобленерго", "Запоріжжяобленерго", "Харківобленерго", "Миколаївобленерго", "Хмельницькобленерго", теплоелектроцентралі (ТЕЦ) "Херсонська", "Дніпровська", "Криворізька", "Сєвєродонецька", "Азовмаш", "Турбоатом", Запорізький титано-магнієвий комбінат, "Оріана", Завод алюмінієвої фольги, Президент-готель, "Центренерго", Одеський припортовий завод і "Сумихімпром".

Три об'єкти перебувають в управлінні Міністерства економічного розвитку і торгівлі: Об'єднана гірничо-хімічна компанія, Завод "Електроважмаш", Дніпровський електровозобудівний завод.

Два об'єкти перебувають в управлінні Міністерства аграрної політики та продовольства: Аграрний фонд і Державна продовольчо-зернова корпорація України (ДПЗКУ).

Читайте також: Велика гра: що відбувалося з "Укртелекомом"

Один об'єкт підпорядкований Міністерству енергетики та вугільної промисловості - Вугільна компанія "Краснолиманська", один об'єкт підпорядкований Кабінету Міністрів України - Національна акціонерна компанія "Украгролізинг", і один об'єкт підпорядкований Міністерству охорони здоров'я - "Індар".

Нагадаємо, в березні 2018 року ФДМ затвердив перелік об'єктів малої приватизації, які підпадають під приватизацію 2018 року.

Перелік об'єктів великої приватизації затверджується Кабміном за поданням ФДМ, до таких об'єктів належать єдині майнові комплекси державних і комунальних підприємств і пакети акцій акціонерних товариств, де більш ніж 50% акцій володіє держава, а також вартість активів яких, відповідно до фінансової звітності за останній рік, перевищує 250 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram