ГоловнаЕкономікаБізнес

Fitch підтвердило рейтинги України на рівні "B-"

У країні, як і минулого року, слабка зовнішня ліквідність, високий рівень держборгу, слабкий банківський сектор і геополітичні ризики.

Fitch підтвердило рейтинги України на рівні "B-"
Фото: sostav.ru

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгострокові суверенні рейтинги дефолту емітента (РДЕ) України в іноземній і національній валюті на рівні "B-", пише Інтерфакс-Україна.

Прогноз рейтингів - "стабільний".

Крім цього, рейтинг довгострокових випусків пріоритетних незабезпечених облігацій України в іноземній і національній валюті підтверджено на рівні "B-", короткострокових пріоритетних незабезпечених облігацій у національній валюті - на рівні "B". Рейтинг країнової стелі підтверджено на рівні "B-", короткостроковий РДЕ в іноземній і національній валюті - на рівні "B".

Агентство пояснює, що рейтинги України, як і раніше, відображають слабку зовнішню ліквідність, високий рівень держборгу, структурні проблеми, зокрема слабкий банківський сектор, а також геополітичні й політичні ризики.

Водночас агентство вказує на стабілізацію політичного курсу України, адекватний профіль боргових виплат в короткостроковій перспективі й неодноразові приклади надання країні двосторонньої та багатосторонньої допомоги.

Нагадаємо, у жовтні 2017 року Fitch також підтвердив рейтинг України на рівні "B-".    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram