ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрметалургпром" підписав угоду з дослідницькою компанією World Steel Dynamics

"Співпраця відкриває нові можливості для отримання інформації, експертизи та цінних навичок".

"Укрметалургпром" підписав угоду з дослідницькою компанією World Steel Dynamics

24 квітня в Києві був підписаний Меморандум про співпрацю між World Steel Dynamics (США) і об'єднанням підприємств "Укрметалургпром" (ВП "Укрметалургпром"), повідомляє "Обозреватель".

За словами президента ВП "Укрметалургпром" Олександра Каленкова, для української металургії ця співпраця відкриває нові можливості отримати інформацію, експертизи та цінні навички. Це можливість для українських компаній відкрити нові перспективні ринки і сектори. Зробити Україну міжнародним майданчиком у Європі для представників галузі з усього світу.

"Ситуація в металургії гостро конкурентна на глобальному ринку. Наші підприємства конкурують не тільки щодо собівартості. І ми дуже сподіваємося, що в майбутньому це буде не стільки собівартість, скільки відносини з клієнтами, якість продукції, яка і зараз досить висока, вихід на нові ринки. Це все повинно дати не тільки нашій металургії, а й промисловості дуже велику підмогу", - сказав Каленков.

За його словами, досягнуті домовленості - це ще й частина експортної стратегії України. І вона може мати значний вплив на галузь, яка забезпечує 28% усіх валютних надходжень у країну.

"Кожен такий захід дає шанс наростити наш експорт на 10%, 20%, 50%, - підкреслив він. - Але найголовніше - це може нашу металургії перевести з тієї ситуації, в якій вона перебуває зараз, у той стан, в якому вона може розвиватися, жити, конкурувати в середньостроковій перспективі".

Компанія World Steel Dynamics регулярно проводить такі заходи протягом більше десяти років, виступаючи лідером у наданні стратегічних інформаційних послуг.

За словами її генерального директора Філіпа Інгліна - це цікава можливість співпрацювати не тільки з одним виробником безпосередньо, а з цілою індустрією. Компанія націлена на те, щоб допомогти Україні розвивати свої позиції на внутрішньому і світовому ринку.

"Україна унікальна тим, що виробники тут взаємопов'язані з усім іншим світом. Експорт України стосується практично всіх ринків у світі - від США до Європи й Азії. І ця взаємопов'язаність української індустрії, її позиція як одного з експортерів сталі за найнижчою собівартістю на світовому ринку і ті виклики, які зараз стоять перед індустрією, - це створює цікаву можливість привнести нашу експертизу і побачити, як вона реалізується", - сказав Інглін.

За словами Каленкова, вже протягом найближчого тижня буде створено робочу групу для проведення заходу в Європі. За попередньою інформацією, відбутися він може восени 2018 року. Сторони мають намір запровадити практику міжнародних галузевих форумів і конференцій для обміну досвідом між провідними фахівцями ринку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram