ГоловнаЕкономікаБізнес

МСЛ просить Порошенка приструнити гральну мафію Новости компаний

МСЛ просить Порошенка приструнити гральну мафію
Фото: msl.ua

Керівництво компанії МСЛ звернулося до Президента Петра Порошенка і секретаря РНБО Олександра Турчинова з листом, в якому називає включення компанії в санкційні списки наслідком лобіювання українськими політиками інтересів її конкурентів.

"Система, вибудована нашою компанією для проведення державних лотерей, спрямована на забезпечення максимальної прозорості руху коштів. Тому наша компанія стала заважати корумпованій владі", - йдеться в зверненні.

За словами керівництва компанії, переслідування почалися ще за часів Януковича.

"Ховати прибуток, заводити в тінь обіг коштів іншого оператора неможливо, якщо поруч працює така ж компанія, але прозоро. Порівняння викликає багато незручних питань. Тому зрозуміле бажання корумпованої влади Януковича і Азарова позбавити МСЛ ліцензії на початку 10-х років", - стверджують автори документа.

За їх словами, після перемоги Революції Гідності, вони сподівалися, що ринок державних лотерей буде працювати за європейськими стандартами. Однак репресії проти МСЛ з приходом нової влади тільки посилилися.

"У страшному сні ми не могли уявити, що компанія отримає ярлик "пособника тероризму". Це очевидна, відверто цинічна змова окремих ділків проти майбутнього ринку, це спроба створити класичне мафіозне угруповання для обкрадання громадян країни", - переконані в МСЛ.

Одним з ініціаторів цієї змови в МСЛ називають народного депутата від БПП Олександра Третьякова.

"Депутат Третьяков, який входить до найближчого оточення Глави держави і є бенефіціаром нашого конкурента - компанії УНЛ - останнім часом хвалиться, що "порішав всі питання" в СБУ для продовження санкцій проти МСЛ та отримання УНЛ монопольного становища на ринку. І це незважаючи на то, що ніяких доказів проти нас ніколи не було і, тим більше, немає їх зараз. Більш того, ми самі зверталися в СБУ з вимогою перевірити інформацію, використану для включення компанії до списку санкцій. Через рік Служба безпеки закрила справу, нічого не виявивши", - стверджують автори листа.

У МСЛ вважають такі дії небезпечними не тільки для компанії, але і для країни.

"Депутат Третьяков, використовуючи тиск на органи влади, намагається отримати для себе монопольне становище на ринку лотерей. Але світова практика показує, що монополія на ринку азартних ігор призводить до трагедії для країни. Про втрати бюджету в мільярди можна говорити вже зараз, а в подальшому вони ще збільшаться", - стверджує керівництво МСЛ.

Компанія просить Президента країни особисто втрутитися в ситуацію.

"У нас залишається надія, що ваше особисте втручання убезпечить країну від величезної помилки і не дозволить використовувати найвищу ланку державної влади для створення мафіозного клану на гральному ринку", - говориться в зверненні до Петра Порошенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram