ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін відмовився обмежувати імпорт бензину

Влада не прийматиме рішень з приводу "монополізації, змови або підвищення цін на паливо".

Кабмін відмовився обмежувати імпорт бензину
Фото: www.kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що влада не планує приймати рішень, які можуть створити монополію на ринку нафтопродуктів і спровокувати зростання цін на бензин і дизельне паливо.

Про це він заявив під час вступного слова перед засіданням уряду.

"Знову починається турбулентність з точки зору "віщунів", які говорять, що будуть прийняті якісь рішення, що призведуть до підвищення цін на паливо. Хочу запевнити всіх українських громадян: не буде прийнято жодного рішення комісії з торгівлі або уряду, яке могло б призвести до монополізації, змови або підвищення цін на паливо", - сказав Гройсман.

Він додав, що спроби створити штучну монополію на ринку палива є неприпустимими.

"Вважаю, що всі ці спроби зі штучного створення монополії абсолютно неприпустимі, і підкреслюю, що всі рішення уряду будуть чесними і в інтересах українських громадян", - додав Гройсман.

За його словами, Україні необхідно залучати інвестиції для модернізації існуючих НПЗ, а ще краще - будівництва нових потужностей, щоб конкурувати з імпортним ресурсом.

"Питання обмірковує перший віце-прем'єр-міністр, він чітко розуміє проблематику і забезпечить усе, що необхідно за підтримки уряду, щоб не допустити прийняття рішень, які можуть викликати проблеми для українських водіїв", - підсумував голова уряду.

Нагадаємо, раніше "Укртатнафта" зажадала ввести квоти на безмитний імпорт бензинів і ДП з 1 травня. На думку "Укртатнафти", введення квот дозволить подолати залежність України від поставок з РФ, підвищити завантаження вітчизняних нафтопереробних заводів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram