ГоловнаЕкономікаФінанси

Коломойський очікує рішення Лондонського суду з приводу ПриватБанку щонайшвидше 2020 року

Бізнесмен вважає, що тоді в Україні буде інша влада.

Коломойський очікує рішення Лондонського суду з приводу ПриватБанку щонайшвидше 2020 року
Игорь Коломойский
Фото: PhtoXPress

Розгляди між ПриватБанком і його колишніми власниками в Лондонському суді затягнуться ще на декілька років. Про це сказав Ігор Коломойський, якому раніше належала частка в банку, в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Суд є суд, ми ж не можемо заздалегідь знати, як він закінчиться, але я дуже оптимістично налаштований щодо нього. Я вважаю, що Лондонський суд - це та юрисдикція, де доведеться сторонам усе відкрито показувати, розповідати, як було і чого не було. У цьому суді, думаю, ми дійдемо до цього розгляду. Щоправда, це буде не скоро і, радше за все, вже при іншій владі в Україні: як прогнозують мої адвокати, це буде не раніше ніж у 2020 році", - сказав Коломойський.

Бізнесмен також розповів, що Високий суд Лондона обмежив його витрати сумою 20 тисяч фунтів, але він ніколи стільки і не витрачав. "Ви розумієте, що таке 20 тис. фунтів? Це $27 тис. на тиждень. Тобто більш ніж $100 тис. на місяць можна витратити на себе особисто. Я навіть не уявляю, на що саме, це треба постаратися", - сказав він.

Нагадаємо, наприкінці минулого року Високий суд Англії заморозив активи Коломойського і Боголюбова по всьому світу на $2,5 млрд. Таке рішення суд прийняв як забезпечувальний захід за позовом державного ПриватБанку, який підозрює екс-власників у виведенні грошей.

21 грудня 2016 року ПриватБанк перейшов у держвласність. Держава отримала 100% у його капіталі та витратила десятки мільярдів гривень на його докапіталізацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram