ГоловнаЕкономікаБізнес

Акції компанії Дерипаски впали ще на 30%

Раніше Rusal попередила про можливість дефолту.

Акції компанії Дерипаски впали ще на 30%
Олег Дерипаска
Фото: EPA/UPG

Вартість акцій російської компанії UC Rusal бізнесмена Олега Дерипаски впала на Гонконгівській фондовій біржі до історичного мінімуму на тлі обіцянок США оголосити нові антиросійські санкції в понеділок, 16 квітня.

Про це свідчать дані Гонконгівської біржі.

У понеділок акції компанії впали майже на 30% порівняно з рівнем закриття. Станом на 10:46 за київським часом їхня вартість становила 1,43 гонконгівського долара за штуку (0,18 долара США). Попередньо найнижчою позначкою, до якої опускалася ціна на акції Rusal, був 2,09 гонконгівського долара (12 червня 2016 року).

За день до цього Мінфін США анонсував нові санкції проти Росії через підтримку президента Сирії Башара Асада, якого Штати вважають відповідальним за організацію хімічних атак у республіці. Зазначалося, що санкції торкнуться компаній, які здійснюють постачання сирійській владі.

Компанія UC Rusal і її основний власник Олег Дерипаска потрапили під американські санкції 5 квітня. Після цього акції компанії різко впали, і вона оголосила про можливість технічних дефолтів за кредитними зобов'язаннями.

UC Rusal отримує 79% своєї виручки від продажу алюмінію за кордоном, причому на США припадають близько 14%.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram