ГоловнаЕкономікаДержава

Північний об'їзд Житомира розширять до чотирьох смуг

Довжина ділянки реконструкції становитиме 22,3 км.

Північний об'їзд Житомира розширять до чотирьох смуг
Фото: Google

Найближчим часом має розпочатися реконструкція північного об'їзду Житомира трасою М-06 між розв'язкою "Житомир - Східний" і "Житомир - Західний", довжина ділянки реконструкції становитиме 22,3 км.

Про це повідомила прес-служба "Укравтодору".

Роботи виконуватиме китайська компанія Sinohydro Corporation Limited, після чого дорога матиме чотири смуги руху з двома проїзними частинами по 7,5 м кожна і розділовою смугою. Швидкість руху буде підвищено до 110 км/год.

У 2017 році було вирішено питання виділення необхідних земельних ділянок під реконструкцію, ділянки вже очистили від дерев. Окрім того, минулого року "Укравтодор" і Sinohydro Corporation Limited підписали контракт на виконання робіт, очікуваний термін завершення яких - 2020 рік.

Вартість реконструкції становитиме понад EUR 42 млн. Фінансування робіт здійснюватиметься за рахунок кредиту від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) і Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР).

Проект передбачає реконструкцію 22,3 км дороги М-06 / Е40: доведення дороги до I-Б технічної категорії; будівництво та реконструкцію чотирьох транспортних розв'язок у різних рівнях; реконструкцію трьох наявних шляхопроводів через залізницю; наявного моста через Кам'янку; будівництво двох пішохідних мостів; облаштування освітлення і сучасних засобів для гарантування безпеки руху.

Автомобільна дорога М-06 Київ - Львів - Чоп є основним транзитним коридором через територію України. Вона перетинає Україну зі сходу на захід і забезпечує вихід на Угорщину, Словаччину і Польщу. Ця дорога включена в європейський маршруту Е 40, належить до міжнародного транспортного коридору №3 і національного коридору Європа - Азія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram