ГоловнаЕкономікаБізнес

Український ЗПК залучать до створення нового танка для Індії

"Спецтехноекспорт" стане партнером індійської компанії Bharat.

Український ЗПК залучать до створення нового танка для Індії

Державне підприємство "Спецтехноекспорт" на виставці DefExpo-2018 в Індії підписало нові контракти на суму понад 0,5 млрд гривень.

Прес-служба концерну "Укроборонпром", до складу якого входить "Спецтехноекспорт", повідомила про підписання договору про співпрацю з індійською держкомпанією Bharat Electronics Limited в рамках програм модернізації та локалізації виробництва компонентів бронетехніки.

Передбачено залучення представників українського та індійського ЗПК до процесів створення нового танка для потреб Міноборони Індії, модернізації військових комплексів радянського виробництва, спільних дослідно-конструкторських розробок, у тому числі в гідроакустичних і радіолокаційних напрямках.

Компанія Bharat Electronics Limited є одним з найбільших локальних постачальників оборонної продукції для Міноборони Індії.

Нагадаємо, в Індії з початку 1990-х триває розробка основного бойового танка Arjun. Спочатку військові планували придбати понад дві тисячі нових танків, щоб поступово замінити ними застарілі радянські і російські Т-72 різних модифікацій. Однак у 2011 році з'ясувалося, що бортове обладнання Arjun і його трансмісія не достатньо надійні.

Тоді розпочали розробку поліпшеної версії Arjun, проте у 2017 році з'явилася інформація, що Arjun Mk. II виявився занадто тяжким для місцевих доріг і мостів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram