ГоловнаЕкономікаБізнес

50 компаній виявили бажання відремонтувати Чернігівську трасу

Це великий проект на суму понад 100 млн євро.

50 компаній виявили бажання відремонтувати Чернігівську трасу

Узяти участь у тендері на ремонт ділянок дороги М-01 Київ - Чернігів - Нові Яриловичі проявили зацікавленість 50 фірм, левова частка яких - міжнародні компанії.

Про це профільному виданню ЦТС повідомила директор ДП "Укрдорінвест" Олена Криворучко.

"Ми бачимо сильний ажіотаж з боку міжнародних і українських компаній, зумовлений проведенням тендера на ремонт ділянок дороги Київ - Чернігів - Нові Яриловичі. Це великий проект на суму понад 100 млн євро. Всього зацікавленість проявили 50 компаній, з яких 14 - це фірми з Туреччини , 10 - з Китаю, 4 - з Азербайджану, 3 - з Італії, по 2 компанії з Казахстану і Білорусі, 7 - з України, і по одній з Литви, Македонії, Вірменії, Ірану, Німеччини, Польщі, Грузії та Індії. Тепер фірмам потрібно тільки дотриматися формальної вимоги щодо підтвердження своєї кваліфікації і запропонувати найрозумнішу ціну", - повідомив Криворучко.

Голова "Укрдорінвест" повідомила, що ремонт ділянок дороги М-01 проводиться в рамках реалізації проекту Пан'європейського коридору, який фінансується за рахунок кредитних коштів Європейського інвестиційного банку та Європейського банку реконструкції та розвитку.

Для того, щоб бути відібраною для реалізації проекту, згідно політики банків-кредиторів, компанія повинна показати наявність певних фінансових потоків шляхом надання аудованої фінансової звітності, а також продемонструвати досвід виконання аналогічних за складністю або більш складних проектів.

Нагадаємо, минулого року було відремонтовано частину дороги М-01 на відрізку між Черніговом і селищем Кіпті. Інша частина траси переважно в незадовільному стані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram