ГоловнаЕкономікаБізнес

Шостий енергоблок Запорізької АЕС відключено від енергомережі

Тепер на ЗАЕС працюють три енергоблоки із сумарною потужністю генераторів 2,9 тис. МВт.

Шостий енергоблок Запорізької АЕС відключено від енергомережі
Фото: npp.zp.ua

Шостий енергоблок Запорізької атомної електростанції сьогодні о 14:15 був відключений від енергомережі під дією автоматичного захисту внаслідок зниження подачі живильної води в парогенератори.

Про це повідомляє прес-служба НАЕК "Енергоатом".

Тепер на ЗАЕС працюють три енергоблоки із сумарною потужністю генераторів 2,9 тис. МВт. Уточнюється, що зауважень до роботи основного устаткування робочих енергоблоків та персоналу немає.

"Радіаційний фон у районі Запорізької АЕС і в санітарно-захисній зоні (територія навколо АЕС радіусом 2,5 км) - 8-12 мікрорентген на годину, що відповідає природному радіаційному фону", - йдеться в повідомленні.

Запорізька АЕС - найбільший енергетичний об'єкт в Україні та Європі із встановленою потужністю 6 тис. МВт. На ЗАЕС експлуатуються 6 енергоблоків потужністю 1 млн кВт кожен. Перший енергоблок був уведений у дію 1984 року, другий - 1985 року, третій - 1986 року, четвертий - 1987 року, п'ятий - 1989 року, шостий - 1995 року.

Напередодні повідомлялося, що на ЮУАЕС на 3,5 місяця відключили третій енергоблок для проведення середнього планово-попереджувального ремонту.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram