ГоловнаЕкономікаБізнес

Аеропорт "Бориспіль" у майбутньому знесе термінал B

"Він для нас сьогодні, як валіза без ручки".

Аеропорт "Бориспіль" у майбутньому знесе термінал B
Фото: Макс Левин

Концепція розвитку київського аеропорту "Бориспіль" до 2045 року передбачає знесення терміналу В, який сьогодні простоює. Про це в інтерв'ю LIGA.net повідомив гендиректор аеропорту "Бориспіль" Павло Рябікін.

"Так склалося, що цей термінал сприймається в експертному товаристві, як якась священна корова і символ Борисполя. Але він для нас сьогодні, як валіза без ручки. Знести його ніби як шкода, а функціонально використовувати найближчими роками важко. Тому концепція розвитку аеропорту до 2045 року передбачає будівництво другої черги нового терміналу на місці терміналу В. Найімовірніше, до 2030 року стане питання про його знесення", - зазначив Рябікін.

Концепція перебуває на розгляді Кабінету міністрів України. За словами Рябікіна основна її ідея полягає в тому, що на території, де сьогодні розташовані термінал B і D буде створений один мега-термінал. Там буде реалізована двостороння галерея і дві злітно-посадкові смуги. Термінал D з часом стане Point-to-Рoint - терміналом, який також сконцентрує під своїм дахом лоукост та чартерні перевезення.

Термінал раніше обслуговував внутрішні рейси і частину міжнародних. З грудня 2014 року внутрішні рейси перенесли в термінал D, і цей термінал законсервовано.

Рябікін також розповів, що до 2019 року має розпочатися будівництво нової злітно-посадкової смуги. Відповідний проект проходить окремо від оновлень термінальних комплексів. За словами Рябікіна, теперішня смуга може стати непридатною приблизно в 2023-2025 роках. За прогнозами аеропорту до 2025 року у "Борисполі" пасажиропотік зросте до 20 млн осіб на рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram