ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін затвердив новий склад Комітету з призначень

Від уряду до його складу увійшли Саєнко, Нефьодов і Маркарова.

Кабмін затвердив новий склад Комітету з призначень
Фото: kmu.gov.ua

Кабінет Міністрів 4 квітня затвердив новий склад Комітету з призначень, який повинен займатися відбором керівників найбільших державних компаній.

Про це повідомив міністр Олександр Саєнко.

Членами комітету стали сам Саєнко, перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, перший заступник міністра фінансів Оксана Маркарова. Ще одне місце буде перехідним - воно зарезервоване за керівником органу управління, у віданні якого знаходиться конкретне державне підприємство.

Крім того, в комітет увійдуть за згодою чотири незалежні експерти з правом консультативного голосу, зокрема директор ЄБРР в Україні Шевки Аджунер, представник Міжнародного валютного фонду Йоста Люнгман, регіональний менеджер Міжнародної фінансової корпорації в Білорусі, Молдові та Україні Джейсон Пеллмар і бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета. Всі вони були в складі комітету раніше.

Нагадаємо, раніше комітет складався з 19 осіб, але останнім часом його робота була паралізована. У результаті ціла низка державних компаній, таких як "Укрзалізниця" та "Укрспирт", не мають постійного керівника.

Зміни в комітеті покликані перезапустити процедуру відбору керівників держкомпаній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram