ГоловнаЕкономікаБізнес

Львівський виробник цигарок заявив про спроби транснаціональних корпорацій дискредитувати його Новости компаний

Львівський виробник цигарок заявив про спроби транснаціональних корпорацій дискредитувати його
Фото: dpchas.com.ua

Цього тижня низка досить відомих ресурсів опублікували інформацію про те, що Львівська тютюнова фабрика (ЛТФ) з вересня 2017 по січень 2018 не купила жодної акцизної марки для виготовлення цигарок і не платила акцизного податку. Ця інформація була оприлюднена на підставі відповіді ДФС на депутатський запит №114/7-821/1 від 02.03.18.

Але як пояснили у прес-службі Винниківської тютюнової фабрики, ЛТФ і не могла отримувати акцизні марки.

Річ у тому, що понад рік тому юридична особа "ТОВ «Львівська тютюнова фабрика»" припинило існування. Виробникові повернули його історичну назву - «Винниківська тютюнова фабрика» (ВТФ), було утворено нову юрособу, яка сплачувала акцизний податок і, згідно зі встановленим порядком, отримувала акцизні марки.

У зв'язку із цим прес-служба Винниківської тютюнової фабрики заявила: «Ми ознайомилися з деякими матеріалами про те, що ЛТФ у 2017 не отримала жодної акцизної марки. Такі нахабно брехливі матеріали ми розцінюємо як методи брудної конкуренції з боку транснаціональних корпорацій PhilipMorris, JTI, В.А.Т. і монополіста на ринку дистрибуції цигарок - компанії «Тедіс». Вони всіма правдами і неправдами вже четвертий рік намагаються «протягнути» через парламент введення мінімальних цін на цигарки. За нашими розрахунками, якщо ВР погодиться із цією ініціативою, уже цього року пачка цигарок коштуватиме в роздробі 26,5 грн, а у 2019 - понад 30 грн. Це призведе до стрімкого зростання цін на тютюнові вироби в цілому, можливості отримання зазначеними суб'єктами надприбутків і зростання контрабанди цигарок в Україну.

Винниківська тютюнова фабрика послідовно виступає проти введення мінімальних цін і відстоює принципи чесної конкуренції на ринку, що і не влаштовує учасників своєрідної картельної змови великих корпорацій і найбільшого дистрибутора».

Крім того, прес-службою ВТФ були надані матеріали, що підтверджують сплату у 2017 акцизного податку - майже 1,3 млрд грн і більш ніж 360,5 млн грн за перший квартал 2018.

До речі, Винниківська тютюнова фабрика зараз стала провідним платником податків у регіоні. Її прозора діяльність підтверджена подякою Головного управління ДФС у Львівській області за підписом начальника управління Ігоря Кондра - «за високий рівень податкової культури, сумлінне виконання податкових зобов'язань».

Як підкреслили в прес-службі ВТФ, це відкрита інформація і вона добре відома конкурентам. Але згаданий депутатський запит був навмисне оформлений так, що стосувався придбання акцизних марок вже закритою юридичною особою і саме за той період, коли ця особа вже припинила діяльність.

Це могло бути зроблено тільки метою очорнити єдиного в Україні національного виробника тютюнових виробів, тобто це було проявом несумлінної конкуренції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram