ГоловнаЕкономікаБізнес

Екс-депутат Держдуми Олександр Бабаков заперечує володіння українським обленерго

На проблему національної безпеки України звернув увагу американський економіст Андерс Аслунд.

Екс-депутат Держдуми Олександр Бабаков заперечує володіння українським обленерго
Фото: lenta.ru

Російський державний і політичний діяч, олігарх і колишній депутат Держдуми від "Єдиної Росії" Олександр Бабаков заперечує володіння українськими активами.

Про це він сказав Громадському радіо.

"Я не володію ніякими активами. Це очевидно і факт. Причому років вже десять, п'ятнадцять", - сказав Бабаков.

На запитання про можливий продаж власності на території України, російський депутат теж відповів негативно.

"Я не володію і не продав. Ви уявляєте, що таке депутат Дерджуми, який підробляє декларацію? Подивіться мою декларацію - там усе написано. Звідки ці інсинуації? Нічим вам допомогти не можу", - сказав він.

Нагадаємо, про те, що значною частиною одинадцяти з 24 українських обленерго володіє колишній віце-спікер Держдуми Олександр Бабаков заявив старший науковий співробітник Євразійського центру "Атлантичної ради" Андерс Аслунд. Експерт назвав це серйозною проблемою національної безпеки України у сфері енергопостачання.

Аслунд також порадив українському керівництву заморозити активи Бабакова.

Олександр Бабаков - нині член Ради Федерації - представник від законодавчого органу державної влади Тамбовської області, заступник голови Комітету Ради Федерації з міжнародних справ.

Група VS Energy - найбільший приватний гравець на енергетичному ринку в Україні після ДТЕК Ріната Ахметова. VS Energy підконтрольні "Київобленерго", "Рівнеобленерго", "Херсонобленерго", "Кіровоградобленерго", "Житомиробленрго", "Одесаобленерго", "Чернівціобленерго", "Севастопольенерго". Група також має частку в "Миколаївобленерго" і "Хмельницькобленерго". Кінцеві бенефіціари VS Energy - росіяни Воєводін, Гінер, Бабаков та Шаповалов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram