ГоловнаЕкономікаБізнес

Пивоварні компанії AB InBev і Efes об'єднали бізнес в Україні

Об'єднана компанія буде називатися AB InBev Efes.

Пивоварні компанії AB InBev і Efes об'єднали бізнес в Україні
Фото: EPA/UPG

Пивоварні компанії Anheuser-Busch InBev (AB InBev) і Anadolu Efes завершили об'єднання свого бізнесу на території України і Росії. Цей крок був наслідком угоди про злиття AB InBev і SABMiller, яке завершилося в жовтні 2016 року, в результаті якого AB InBev отримала 24% акцій Anadolu Efes.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", об'єднана компанія буде називатися AB InBev Efes і її результати на території України і Росії будуть подаватися у звітності Anadolu Efes. Головою ради директорів компанії буде Тунджай Озільхан, який зараз є головою ради директорів Anadolu Group та Anadolu Efes. Нинішній президент бізнес-підрозділів AB InBev в Росії і Україні Дмитро Шпаков залишиться президентом об'єднаної компанії.

Виробнича мережа об'єднаної компанії буде складатися з 11 пивоварних заводів і трьох солодових комплексів у Росії, а також з трьох пивоварних заводів в Україні (у Чернігові, Харкові та Миколаєві).

САН ІнБев Україна виробляє пиво "Чернігівське", "Рогань", "Янтар", а також такі міжнародні бренди, як Taller, Bud, Staroprame, Leffe та інші. Єдиний завод Anadolu Efes в Україні розташований у Донецьку і зараз не контролюється компанією. Її головна українська марка - це "Сармат".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram