ГоловнаЕкономікаБізнес

Шахраї заробили на збої Telegram $60 тисяч

Проблеми виникли через відключення електроенергії в одному з кластерів дата-центру в Амстердамі.

Шахраї заробили на збої Telegram $60 тисяч
Логотип мессенджера Telegram
Фото: Wikipedia

За три години неполадок в роботі популярного месенджера Telegram вранці 29 березня шахраї змогли, видаючи себе за творця месенджера, заробити на користувачах близько $60 тисяч.

Про це пише видання АН.

Як пояснив засновник месенджера Павло Дуров, збій стався у Telegram через відключення електроенергії в одному з кластерів дата-центру в Амстердамі.

Зловмисники, скориставшись створеним 26 березня фейковим аккаунтом у Twitter, схожим на профіль Дурова, пообіцяли компенсацію за збій. Під час переходу на вказаний нібито засновником Telegram сайт пропонувалося надіслати на зашифровану в QR-коді адресу 0,5-5 ETH і отримати винагороду.

Розслідування, проведене компанією із боротьби з кіберзлочинністю Group-IB, показало, що акція була добре спланована, оскільки аферисти для більшої ефективності організували розгін поста ботами і швидко відреагували на збій програми, начебто були готові "накручувати" ажіотаж. Під час неполадок в Telegram хакери змогли заробити на довірливих користувачах приблизно $60 тисяч.

Telegram - багатоплатформовий месенджер, створений колишнім власником "ВКонтакті" Павлом Дуровим. Кількість щомісячних активних користувачів сервісу на березень 2018 року становить 200 млн осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram