ГоловнаЕкономікаДержава

Кращого часу стати фермером не знайти, - Мартинюк

Перший заступник міністра розповів про 10 фактів держпідтримки аграріїв.

Кращого часу стати фермером не знайти, - Мартинюк
Фото: Макс Требухов

Система державної підтримки сільського господарства на 2018 рік із загальним бюджетом 6,3 млрд гривень має кілька принципових особливостей і нововведень. Про це у своєму блозі розповів перший заступник міністра аграрної політики і продовольства України Максим Мартинюк.

"Деякі програми, такі як розвиток фермерства, реалізуються вперше, а чинні раніше напрямки істотно змінили формат. Зокрема, ми відмовилися від нарахування дотацій пропорційно до сплачених ПДВ, перейшовши окремими програмами за напрямами. Нижче - короткі підказки, які дозволять сільгоспвиробнику зорієнтуватися в системі державної підтримки АПК на 2018 рік і скористатися нею максимально ефективно", - пише чиновник.

Мартинюк запевнив, що 100% порядків розподілу коштів доступні для громадського вивчення і контролю на сайті Кабінету Міністрів та Міністерства аграрної політики і продовольства. Крім того, за словами чиновника, програми спрямовані на те, щоб охопити максимально широке коло сільгоспвиробників.

"Якщо Ви замислювалися про те, щоб стати фермером, - кращої миті не знайти. Держпрограми підтримки орієнтовані не тільки на чинних гравців, але і на те, щоб підтримати новачків. Компенсація вартості насіння, послуги радників, здешевлення кредитів, екстра-знижка на придбання сільгосптехніки - скористайтесь усім цим",- закликав Мартинюк.

Нагадаємо, загальний обсяг фінансування програми підтримки фермерських господарств становить 1 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram