ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін схвалив будівництво залізничної лінії до аеропорту "Бориспіль"

Функції замовника покладено на "Укрзалізницю".

Кабмін схвалив будівництво залізничної лінії до аеропорту "Бориспіль"
Фото: kbp.ua

Кабінет Міністрів на засіданні в середу затвердив реалізацію проекту будівництва залізничного сполучення між Києвом і столичним аеропортом "Бориспіль".

Функції замовника покладено на публічне акціонерне товариство "Укрзалізниця". Також за рахунок "Укрзалізниці" буде здійснюватися фінансування пов'язаних з проектом витрат.

Нагадаємо, проект будівництва швидкісної залізничної лінії між Києвом і аеропортом "Бориспіль", розроблений компанією "Укрзалізниця", передбачає, що поїзди курсуватимуть від станції "Київ-Пасажирський" через "Видубичі" до терміналу D аеропорту "Бориспіль". Для цього потрібно добудувати тільки 4 кілометри залізниці. На лінії будуть курсувати 11 рейкових автобусів PESA 620м на 91 місце і два PESA 630м на 192 місця.

Час у дорозі між центром Києва і аеропортом становитиме лише 35 хвилин з вартістю квитка 80-120 гривень.

Необхідний для реалізації проекту обсяг інвестицій становить до 800 млн грн. З них капітальні інвестиції складуть 720 млн грн. Сюди входять будівництво шляхопроводу (450 млн грн), будівництво колії, платформи, реконструкція контактної мережі та інше (100 млн грн), будівництво боксу депо (70 млн грн), технічне оновлення рейкових автобусів (100 млн грн).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram