ГоловнаЕкономікаДержава

Україна й Ізраїль завершили переговори про створення ЗВТ

Підписання угоди очікується найближчим часом.

Україна й Ізраїль завершили переговори про створення ЗВТ
Фото: Владислав Мусиенко

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив про завершення переговорів про зону вільної торгівлі з Ізраїлем і підписання відповідної угоди найближчим часом.

Про це він заявив на засіданні уряду в середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У 2017 році ми інтенсивно проводили переговори про зону вільної торгівлі з Ізраїлем, з яким уже сьогодні торгуємо майже на $800 млн. На сьогодні переговори завершилися. Сьогодні буде спільна заява урядів і міністерств обох країн про вихід на фіналізацію угоди про ЗВТ між Ізраїлем і Україною", - сказав прем'єр.

"Минулого року ми провели 11 раундів переговорів. Дуже непростих переговорів", - уточнив він.

За словами Гройсмана, підписання документа очікується найближчим часом.

"Імовірно, прем'єр-міністр Ізраїлю знайде можливість відвідати Україну для підписання угоди. Ми ще погоджуємо ці питання з нашими міжнародними колегами", - додав прем'єр-міністр.

Нагадаємо, переговори про ЗВТ між Україною та Ізраїлем тривають уже декілька років. У 2013 році заступник міністра внутрішніх справ Ізраїлю Фаїна Кіршенбаум розповідала, що ізраїльська сторона вже тоді закінчила свою частину роботи, але Україна відклала питання підписання договору, оскільки Угода про асоціацію з Євросоюзом для неї виявилася важливішою. У підсумку колишня влада так і не домовилася ні з Ізраїлем, ні з ЄС.

У грудні 2015 року, після візиту президента Петра Порошенка, Україна і Ізраїль погодили терміни підписання угоди про ЗВТ. У січні 2017 року переговори відновили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram