ГоловнаЕкономікаДержава

Київ попросив держгарантію на $2 млрд для будівництва метро на Троєщину

Нову гілку планують побудувати за п'ять років.

Київ попросив держгарантію на $2 млрд для будівництва метро на Троєщину
Фото: tov-tob.livejournal.com

Київська міськадміністрація попросила Кабінет Міністрів надати державні гарантії за кредитом у розмірі 2 млрд доларів для будівництва Подільсько-Вигурівської лінії метрополітену в напрямку житлового масиву Вигурівщина-Троєщина.

Про це йдеться в листі мера Києва, голови КМДА Віталія Кличка на ім'я прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, текст якого мають "Українські новини".

Кличко просить Кабмін прискорити підписання договору між урядами України і Китаю з включенням до переліку об'єктів проекту будівництва метро як пріоритетного. Згідно з цією угодою, 85% прогнозованої вартості проекту планують забезпечити за рахунок кредиту від китайських фінансових установ, можливість залучення якого розглядається Україною з терміном надання кредитних коштів на 15-20 років. Орієнтовна вартість проекту - 2 млрд доларів.

Передбачається, що лінія метрополітену налічуватиме 13 станцій, довжина її 17,82 км, а також включатиме пересадочну лінію між кільцевою електричкою і лінією метро протяжністю 1 км. Окрім того, передбачається будівництво лінії для руху поїздів у депо "Троєщина" протяжністю 1,38 км.

Орієнтовний термін будівництва - 5 років.

Нагадаємо, восени 2017 року мер Києва Віталій Кличко і заступник голови правління China Pacific Construction Group Го Уін підписали угоду про співпрацю в реалізації проекту будівництва четвертої лінії метро в Києві між КМДА та китайським консорціум, до якого входять компанії China Railway International Group Co., Ltd. і China Pacific Construction Group with China Railway International Group Co., Ltd.

Угода передбачає створення робочої групи з українських і китайських фахівців, яка розробить оптимальні технічні та фінансові рішення для реалізації проекту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram