ГоловнаЕкономікаБізнес

Капіталізація Facebook за тиждень впала на 58 млрд доларів

Рекламодавці не хочуть асоціюватися з компанією, замішаною в скандалі з витоком даних.

Капіталізація Facebook за тиждень впала на 58 млрд доларів
Фото: Depositphotos/MichalLudwiczak

Капіталізація Facebook за тиждень впала на 58 млрд доларів. Про це стало відомо в ніч на суботу, 24 березня, після закінчення торгів на фондовій біржі Нью-Йорка, повідомляє “Немецкая волна”.

Вартість однієї акції компанії на американському фондовому ринку впала з 177 доларів 1 цента в понеділок до 159 доларів 39 центів до п'ятничного закриття.

Інвестори остерігаються посилення уваги наглядових органів і відтоку користувачів, вважає провідний аналітик Pivotal Research Брайан Уізер.

При первинному розміщенні акцій в 2012 році ринок оцінив соціальну мережу в 104 млрд доларів. Завдяки постійному припливу користувачів і домінування на цифровому ринку реклами вартість однієї акції зросла з початкових 38 доларів до 190 доларів у лютому 2018 року.

Однак в найближчі місяці ціна акції може впасти до 152 доларів, вважає Уізер. Такий прогноз аналітик підготував ще до скандалу з витоком даних.

З погляду рекламодавців, соціальна мережа є "дивовижним інструментом" завдяки "точності визначення цільової аудиторії" за допомогою даних користувачів, вважає засновник рекламного агентства M&C Saatchi Девід Кершоу. Однак корпорації "не хочуть асоціюватися з компанією, поміченою в зборі даних користувачів" без їх відома, вважає експерт.

Нагадаємо, раніше стало відомо про те, що дані 50 млн користувачів соцмережі потрапили в розпорядження компанії Cambridge Analytica, пов'язаної з передвиборчим штабом Дональда Трампа. У зв'язку з цим Цукерберга викликали в британській парламент для надання свідчень.

Пізніше засновник Facebook прокоментував скандал так: “Якщо ми знайдемо розробників, які зловживали особистою інформацією, ми заборонимо їх застосування і повідомимо кожному, на кого вони вплинули. Це стосується і тих людей, чиїми даними зловживав Коган".

Також з Facebook видалив сторінки Tesla і SpaceX Ілон Маск.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram