ГоловнаЕкономікаДержава

Гройсман: Україна і Франція можуть збільшити товарообіг до $3 млрд

Минулого року товарообіг між країнами становив близько $2 млрд.

Гройсман: Україна і Франція можуть збільшити товарообіг до $3 млрд
Владимир Гройсман и Жан-Ив Ле Дриан
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що показник взаємного товарообігу між Україною і Францією можна довести до 3 млрд доларів на рік.

Про це він заявив на зустрічі з міністром у справах Європи і закордонних справ Франції Жан-Івом Ле Дріаном, повідомляють на сайті Кабміну.

"Франція є надійним стратегічним партнером України. Позиція Парижа в питанні територіальної цілісності України дуже важлива для нас. Ми щиро цінуємо підтримку Францією суверенітету України, - сказав Гройсман. - Товарообіг між нашими країнами минулого року становив близько 2 млрд доларів, я впевнений, що ми можемо збільшити його на третину - до 3-3,5 млрд".

Ле Дріан, своєю чергою, наголосив, що Франція продовжує підтримувати Україну і налаштована й надалі відстоювати цілісність і суверенітет нашої країни.

"Франція також готова до співпраці у сфері економіки. Вона може бути корисною для обох сторін", - зазначив міністр.

У цьому контексті сторони домовилися активізувати роботу в рамках спільних комісій і комітетів з ключових питань - агросектору, енергетики, реформи державної служби і т.д. Також було підписано Спільну заяву про наміри щодо розвитку двосторонньої співпраці між МЗС України та Франції.

Нагадаємо, Ле Дріан перебуває в Україні з офіційним візитом. Раніше він провів зустріч з президентом Петром Порошенком.

Ле Дріан, а також голова МЗС Німеччини Хайко Маас, також планують найближчим часом відвідати Донбас.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram