ГоловнаЕкономікаДержава

Громадська рада при ДФС підтримала більшість ініціатив керівництва служби, - ЗМІ

І стратегічний план до 2020 року.

Громадська рада при ДФС підтримала більшість ініціатив керівництва служби, - ЗМІ
Мирослав Продан
Фото: facebook/Мирослав Продан

Громадська рада при ДФС підтримала більшість ініціатив і стратегічний план Державної фіскальної служби до 2020 року. Про це заявив глава ради Дмитро Олексієнко, повідомляє "Деловая столица".

"ДФС сформувала своє стратегічне бачення і стратегічний план реформування служби. На засіданні Громадської ради керівник ДФС Мирослав Продан представив розвиток ключових напрямів - те, як вони це бачать і куди рухатимуться в бік реформування. Потенціал для зростання надходжень до бюджету - це боротьба з контрабандою та боротьба з офшорами. ДФС рухається в цьому напрямку, і ми це підтримуємо", - зазначив Олексієнко.

Він підкреслив, що перед ДФС у 2017 році було багато масштабних викликів - запуск автоматичної системи для роботи з ризиковими податковими накладними, вірус Petya.

"Але варто зазначити, що фіскальна служба гідно впоралася з ними. Прекрасно показало себе автоматичне відшкодування ПДВ. Проблем бізнес із ПДВ на цей момент практично не має. За підсумками 2017 р. підприємствам відшкодовано 120,1 млрд грн ПДВ", - розповів Олексієнко.

Олексієнко підкреслив, що бізнес підтримав відмову ДФС від ініціатив щодо так званого "інституційного реформування", яким передбачалося створення двох юридичних осіб.

"Це була б катастрофа. Люди, які готували таку абсурдну "реформу", не розуміють податкових процесів. ДФС з цього питання вдалося свою позицію відстояти. При цьому бізнес і ДФС об'єдналися для вирішення цього питання - на всіх рівнях ми ініціювали відмову від цієї псевдореформи", - говорить Олексієнко.

Серед досягнень ДФС експерти виділяють значне скорочення боргу перед бізнесом за переплату податку на прибуток, ефективний діалог з підприємцями. А також розвиток електронного кабінету платника податків і електронних сервісів загалом.

Керівник громадської організації "Всеукраїнське ядерне товариство" Тетяна Потопальська оцінює роботу електронного кабінету "на відмінно".

"Цей сервіс спростив багато бюрократичних аспектів і поліпшив якість сервісу ДФС у цілому", - уточнює вона.

Голова громадської організації "Всеукраїнський митний форум" Галина Вдовіна підтримує ініціативу глави ДФС з технічного переоснащення митниці та пропускних пунктів.

"Ідея зі сканерами - дуже своєчасна і актуальна", - відзначає вона.

А керівник Спілки підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств України Дмитро Юровський бачить головний успіх ДФС у виконанні плану з наповнення державного бюджету: у 2017 році до державної скарбниці перераховано 961 млрд грн, що на 26,7% більше, ніж у 2016-му.

"Насправді це дивно, оскільки доведений до виконання план +25% спочатку здавався дуже великим і нереальним. При номінальному економічному зростанні у 2017 році близько 3% і рівні інфляції 14%, за практичної відсутності девальвації було досить важко виконати його, але ДФС із цим відмінно впоралася", - резюмує він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram