ГоловнаЕкономікаДержава

"Нафтогаз" збільшить ціну на газ для промспоживачів з 1 квітня

Порівняно з лютим ціна зросте до 8,67 тис. за 1 тис. кубометрів.

"Нафтогаз" збільшить ціну на газ для промспоживачів з 1 квітня
Фото: argumentua.com

НАК "Нафтогаз України" з 1 квітня 2018 року збільшить ціну на газ, що відпускається промисловим споживачам на умовах передоплати, на 9,8% (на 774 грн) порівняно з лютим - до 8,67 тис. за 1 тис. куб. м (з ПДВ).

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Згідно із повідомленням компанії, вказана ціна актуальна для споживачів, які закуповують газ за передоплатою в обсязі понад 50 тис. куб. м на місяць за умови відсутності боргів перед компанією і 100-відсотковими "дочками" НАК.

Для інших покупців ціна наступного місяця зросте на 7,4% (на 654 грн) - до 9 543,6 тис. грн за 1 тис. куб. м (з ПДВ).

Як повідомлялося, на лютий і березень "Нафтогаз" знизив ціну на природний газ для промисловості, заявивши намір посилити свої позиції в сегменті продажу природного газу промисловим споживачам. Можливість зниження ціни, зокрема, була пов'язана зі сформованими у міжопалювальний період запасами газу в підземних сховищах, закупленими за нижчими, ніж на сьогодні цінами.

Крім того, НАК з 1 березня розраховував відновити закупівлі газу у "Газпрому", але російська компанія відмовилася постачати газ в Україну, повернувши внесений авансовий платіж близько $125 млн. За словами головного комерційного директора НАК "Нафтогаз України" Юрія Вітренка, Україна повинна була в березні отримувати від Газпрому 18 млн куб. м газу на добу.

Нагадаємо, з 1 жовтня 2015 року в Україні скасовано держрегулювання цін на газ для всіх категорій споживачів, крім населення і ТКЕ для потреб населення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram