ГоловнаЕкономікаБізнес

Мінрегіон планує ввести "блакитні лінії" для обмеження висотності забудови

Влада готує нову редакцію ДБН "Планування і забудова територій".

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства планує ввести "блакитні лінії" для обмеження висотності забудови.

Про це йдеться в повідомленні міністерства.

"В Україні досі немає норм обмеження висотності забудови території. Зараз ми це міняємо, оновлюючи важливі містобудівні ДБН щодо планування і забудови територій. Зокрема, вводимо нове поняття - «блакитні лінії», яким будуть регулювати обмеження забудови за висотою в населених пунктах. Це допоможе вирішити проблему хаотичної забудови за висотністю і гармонізувати міський простір", - заявив заступник міністра Лев Парцхаладзе.

Чинні державні будівельні норми (ДБН) встановлюють лише обмеження наявних і запроектованих вулиць і доріг. Це так звані "червоні лінії", що позначають землі загального користування, призначені для прокладення комунікацій, благоустрій вулиць, а також "лінії регулювання забудови" - розташування будівель на території.

Норму про "блакитні лінії" внесено в нову редакцію ДБН "Планування і забудова територій", яку буде затверджено найближчим часом замість ДБН 360-92 "Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень" і низки інших будівельних норм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram