ГоловнаЕкономікаБізнес

Бізнесмен Олександр Черепинський: вантажообіг терміналу в аеропорту Харкова збільшився в 10 разів Актуально

Вантажообіг терміналу «Полекс Експрес» у харківському аеропорту збільшився в 10 разів за останні 4 роки. Про це повідомив співзасновник компанії Олександр Черепинський. Бізнес стартував 2013 року з майданчика 60 кв. м. Незабаром після відкриття запрацював склад значно більших розмірів (1100 кв. м). Уже за перший рік роботи авіаційний вантажообіг сягнув 16 120 кг.

«На території складу обладнано місце для прибуття автомобільного транспорту, що дозволяє здійснювати транзит вантажів, які прибули авіаційним транспортом, у будь-яку точку України», - пояснює специфіку Олександр Черепинський.

За його словами, у 2017-му вантажообіг «Полекс Експрес» збільшився в понад 10 разів порівняно з роком відкриття - до 190 тис. кг.

Робота працівників Polex Express в аеропорту.
Робота працівників Polex Express в аеропорту.

Склад Polex Express в аеропорту.
Склад Polex Express в аеропорту.

Робота працівників Polex Express з авіавантажами
Робота працівників Polex Express з авіавантажами

Тим часом зростають кількісні показники ще одного терміналу, серед співзасновників якого також Олександр Черепинський. «Гранд Вінд» розташований за 200 метрів від найбільшого промислово-речового ринку України - харківського «Барабашово». Майданчик для автотранспорту займає 20 000 кв. м, адміністративна частина будівлі - 800 кв. м. До речі, на другому поверсі будівлі розташований митний пост «Харків-Автомобільний» Харківської митниці.

«Відкриття терміналу у 2014 році дозволило збільшити обсяг імпортованих і експортованих вантажів для підприємств, що розташовані безпосередньо неподалік. Що, зі свого боку, дозволяє оптимізувати логістику підприємств і приватного бізнесу», - сказав Черепинський.

Уже у 2017 році кількість автомобілів у режимі імпорт/експорт налічувалася 9 227 (рік перед тим - 7 631), у тому числі близько 2 тис. імпортованих приватних легкових автомобілів (у 2016-му таких було на тисячу менше).

Адміністративна частина будівлі терміналу «Гранд Вінд»
Адміністративна частина будівлі терміналу «Гранд Вінд»
Майданчик для автотранспорту терміналу «Гранд Вінд»
Майданчик для автотранспорту терміналу «Гранд Вінд»

Також бізнесмен Черепинський є співзасновником терміналу «Магістраль-АвтоТранзитСервіс», який розташований на митному пункті пропуску "Гоптівка-Нехотєєвка". Площа для автотранспорту - 2 000 кв. м.

«Я розумію складність процесів, які супроводжують митну справу. Але без її розвитку неможливо уявити стабільний економічний сьогодення і майбутнє України. І те, що ми бачимо зараз, - тільки перші плоди нашої роботи», - коментує цифри бізнесмен Олександр Черепинський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram