ГоловнаЕкономікаБізнес

ГПУ прийшла з обшуками на "Нову пошту" (оновлено)

Обшукують навіть кабінет співвласника компанії.

ГПУ прийшла з обшуками на "Нову пошту" (оновлено)

Генеральна прокуратура проводить обшуки в офісах "Нової Пошти" в Києві, Полтаві та Харкові, повідомив співвласник компанії Володимир Поперешнюк в фейсбуці.

Крім того, слідчі проводять обшук біля самого Поперешнюка.

"Вперше в моїй практиці роблять обшук мого кабінету і мене особисто. Забирають особистий комп'ютер. Відчуваю, як просто на очах поліпшується інвестиційний клімат в країні", - поскаржився він.

Оновлення 19:07. Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила в фейсбуці, що головне слідче управління ГПУ проводить близько 15 обшуків складських і офісних приміщень ТОВ "Нова пошта" в містах Київ, Полтава, Харків і Дніпро.

"Усі слідчі дії здійснюються слідчими без залучення спецпідрозділів, в рамках закону. Тому говорити про завдання збитку інвестиційному клімату в країні не варто. Після надання інформації слідчими зможемо повідомити деталі кримінального провадження. Поки що тільки підтвердження факту обшуків і відповідних слідчих дій", - написала вона.

Оновлення 19:25. "Нова Пошта" повідомила, що обшуки проходять в офісах компанії в Києві (відділення 1), в Полтаві (відділення 25), Одесі (відділення 1), Львові (відділення 3), в Харкові (відділення 1) і Дніпрі (відділення 1) .

"Слідчі дії проводяться на підставі ухвали Печерського районного суду Києва від 28 лютого 2018 року в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні від 18.11.2017 за фактами, що стосуються надання фінансових послуг та здійснення фінансово-господарських відносин ТОВ "Нова Пошта" та інших споріднених компаній" , - сказано в заяві.

Відзначається, що обшуки не вплинули на роботу відділень, терміналів і контакт-центру "Нова Пошта", обслуговування клієнтів здійснюється в звичайному режимі.

Оновлення 21:07. Співвласник компанії "Нова Пошта" Володимир Поперешнюк прокоментував обшуки.

"Платиш 2,3 млрд. грн податків, створюєш 30 000 робочих місць, сприяєш розвитку малого і середнього бізнесу і отримуєш велике спасибі від держави у вигляді обшуків офісів по всій країні", - написав він у фесбуці.

За словами Поперешнюка, в його офіс увірвалися 10 працівників прокуратури, вхід-вихід перекрила Нацполіція.

"Вилучили мій особистий ноутбук: зараз чекаємо їх фахівця для копіювання всіх файлів. Хотіли забрати - я не дав. Перерили всі мої папери, обмежили моє пересування офісом і дзвінки. Такого приниження я не пам'ятаю!", - додав він

"Нова пошта" - це заснована в 2001 році українська компанія, що забезпечує сервіс експрес-доставки документів, вантажів і посилок для фізичних осіб і бізнесу.

Мережа "Нова пошта" складається з більш ніж 2300 відділень, понад 1400 поштоматів для видачі/прийому посилок і 40 сортувально-перевантажувальних терміналів.

Загальна кількість співробітників компанії перевищує 23 000 чоловік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram